Laminat

Laminati su višeslojni podovi na bazi drveta koji u svetu a i kod nas, sve više zamenjuju parket. Odlikuju se izvrsnim kvalitetom, odličnim dizajnom i jednostavnom ugradnjom.
Laminatni pod je po svom izgledu veoma sličan parketu a osnovna sirovina od koje je sačinjen jeste upravo drvo. Najvažnija karakteristika laminata koja ga odvaja od parketa jeste višeslojnost (heterogenost).

files-LaminatbodenVariosteplongVariosteplong8096detFloorslider-465x280Sastoji se od:
1. Gornjeg habajućeg i dekorativnog sloja sačinjenog od jednog ili više slojeva, u zavisnosti od proizvodnog procesa. Dekorativni sloj daje laminatu njegov karakterističan izgled i lepotu;
2. Obrađenog drvenog jezgra, kao osnovne (noseće) ploče laminatnog poda;
3. Impregniranog donjeg nosećeg sloja koji daje stabilnost, sprečava deformacije i pretstavlja barijeru protiv vlage.

Svi slojevi su trajno i čvrsto vezani te daju superioran krajnji proizvod – LAMINATNI POD.

 

files-LaminatbodenVariosteplong02variosteplong554102Floorslider-465x280

Naši laminati su postojani, laki za održavanje i mogu se koristiti u različitim okruženjima – kuhinji, trpezariji, dnevnoj ili spavaćoj sobi, hodinku, dečijoj sobi. Laminatni podovi pogodni su i za ugradnju u poslovne prostore, čak i za prostore najveće prohodnosti.
Laminatni podovi izgledaju kao pravo drvo i mogu se nabaviti po nižim cenama od svojih prirodnih alternativa.

OVDE možete pogledati postupak postavljanja laminatnog poda. Uverite se i sami da za samo postavljanje nije potrebno ni mnogo alata, niti nekog velikog prethodno stečenog iskustva.

 

tarkett-logo

orig_krono_original_logo